Mami, mamiii (fie vorba intre noi…au mai urmat cativa de “mamiii” :D) cand ne faci si nou inghetata din aia buuuna de care stii tu?

Cam asa a inceput ziua mea intr-o duminica de vara :D…Doua perechi de ochi mari si curiosi asteptau un raspuns la intrebarea lansata cu “surle si trambite”.

“Ce zi este astazi, iubitele mele?…Duminica, mami, ai uitat?! :D…Perfect, astazi facem inghetata!” :)…Nu va pot descrie ce a urmat…o explozie de bucurie, care s-a lasat cu alergat prin casa si exclamat “Yeee! Yeee!” de vreo 50 de ori 😀

Fructele au fost alese tot de fete si am zis sa merg “pe mana lor” 🙂 Si bine am facut! A iesit o inghetata colorata, cremoasa, parfumata si cum altfel decat foarte sanatoasa! Yummmyyy!

Ingrediente

–  2 banane medii bine coapte si congelate

–  50 ml zeama de lamaie150 g  afine congelate

– 150 g caise congelate

– – miere de salcam sau alt indulcitor (optional)

Mod de preparare

Am ales pentru aceasta inghetata 2 banane medii galbene, coapte si parfumate. Le-am curatat de coaja, le-am feliat rondele, le-am stropit din abundenta cu zeama de lamaie si le-am pus intr-o punga, pe care am introdus-o la congelator.

Afinele si caisele le-am spalat bine cu apa rece, le-am lasat la zvantat, dupa care le-am pus in pungi separate la congelator, nu inainte de a elimina samburii caiselor.

Le-am lasat de seara pana a doua zi cand am preparat inghetata, in jurul orelor 11:00-11:30.

Cand a venit ora de gustare a fetelor, am scos fructele din congelator si le-am procesat in robot. Eu m-am ajutat de storcatorul prin presare la rece Kuvings. Pentru cine nu are acest storcator, orice robot sau blender cu o putere mai mare (minim 1000W) este foarte bun.

Daca aveti un robot mai putin performant, inainte de a introduce fructele congelate in el, lasati-le cel putin 5 minute la temperatura camerei.

Am turnat inghetata in cupe si dupa preferinte, am indulcit-o (sau nu) cu putina miere de salcam. Fructele au fost suficient de coapte si de dulci astfel incat, mai mult pentru decor (si pentru deliciul fetelor), am adaugat si cate o lingurita de miere de salcam in fiecare cupa.

Rezultatul: o explozie de culori si arome si 2 copii fericiti! 🙂

Pofta buna!

Cu drag,

Luiza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *